מתכון

דוּם אלוּ – תפוחי אדמה בנוסח הארמון

ינואר 2016
1 דירוגים
דוּם אלוּ — תפוחי אדמה בנוסח הארמון. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
דוּם אלוּ — תפוחי אדמה בנוסח הארמון. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

תוספת תפוחי אדמה בסגנון הודי מתובל

מחית שום וג'ינג'ר מטעמי היסוד של המטבח ההודי. מרסקים יחד ביחס של 1:1 — זה הטעם שאיתו מתחילים בהכנתם של מאכלים רבים. לפעמים מטגנים בשמן ולפעמים מוסיפים לרוטב. אני לא אוהבת להכין מראש אלא לפי הצורך, אבל אם רוצים שהתערובת תחזיק מעמד יותר מכמה שעות — צריך לצקת עליה מעט שמן ולשמור בכלי סגור במקרר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מסדרים תפוחי אדמה בתבנית ואופים 30 דקות או עד שהם רכים.

3

מבשלים אגוזי קשיו 2 דקות במים רותחים ומסננים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית. אם יש צורך מוסיפים מעט מים.

4

מחממים מחבת עם שמן על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים בצל עם עלה דפנה 5 דקות או עד הזהבה. מנמיכים להבה, מוסיפים מחית שום וג'ינג'ר ומטגנים 30 שניות תוך כדי ערבוב. מתבלים בכורכום, צ'ילי ומלח ומערבבים עוד דקה.

5

יוצקים שמנת מתוקה ואת מחית הקשיו ומבשלים 3 דקות. יוצקים 1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה האפויים, מכסים ומבשלים 3 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים גראם מסאלה ומערבבים.

6

מגישים חם עם צימוקים מעל.