מתכון

דובשניות

דצמבר 2015
דובשניות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
דובשניות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

מצפים אותן באבקת סוכר לפני שמכניסים לתנור, ובמהלך האפייה הן “מתפוצצות” ומקבלות סדקים לבנים ויפים

למחרת ההכנה הן אפילו יותר לחות וטעימות. לתוצאה מבושמת במיוחד מומלץ להשתמש בתבלינים טריים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגלגול העוגיות:

לגלגול העוגיות:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים דבש 15-10 שניות במיקרו, כדי שיהיה נוזלי.

2

מעבירים את הדבש לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר, שמן, תבלינים וביצה ומערבלים לתערובת אחידה.

3

מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים עד לקבלת בצק רך.

4

משטחים את הבצק בתבנית או בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה מנוחה.

5

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

חותכים את הבצק לריבועים בגודל 1 ס”מ ומגלגלים לכדורים.

7

טובלים את הכדורים באבקת סוכר ומסדרים בתבנית.

8

אופים 10 דקות עד שהעוגיות "מתפוצצות".