מתכון

דונאטס אפויות

דצמבר 2016
1 דירוגים
דונאטס אפויות. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
דונאטס אפויות. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

כשאנחנו חושבים על הכנת סופגניות, אנחנו יכולים להריח את השמן המיטגן. מתברר שזה לא חייב להיות כך

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.

2

לשים מעט את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 2 ס”מ. קורצים 10 עיגולים בקוטר 12-10 ס”מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי בקוטר 4-3 ס”מ. מתפיחים עוד 20 דקות, עד שהבצק תופח ומתעגל. אם רוצים, אפשר ללוש את שאריות הבצק ולהכין מהן דונאטס נוספות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

אופים את הדונאטס כ-20 דקות או עד שמזהיב. מצננים ומצפים לפני ההגשה.

גיוונים:
• מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק.
• מברישים את הדונאטס המוכנות בחמאה מומסת ומפזרים סוכר מתובל בקינמון.

כמו בתמונה: אייסינג
רוצים ציפוי לבן וחגיגי לדונאטס? מערבבים 1/2 חלבון עם 150 גרם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומורחים אחרי האפייה. אם רוצים לצבוע את התערובת, מוסיפים מעט צבע מאכל.