מתכון

דוריטוס עדשים ושיבולת שועל

יולי 2019
4 דירוגים
דוריטוס עדשים ושיבולת שועל של רינת צדוק. צילום: שני בריל
דוריטוס עדשים ושיבולת שועל של רינת צדוק. צילום: שני בריל

חטיף מזין ללא שומן, חומרי טעם וריח. אפשר לגוון את התבלינים או לוותר עליהם לגמרי. הצנצנת מתחסלת תוך יומיים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים שלוש תבניות תנור בנייר אפייה (אם אין אופים בשני מחזורים).

2

מערבבים את כל המרכיבים לבלילה בסמיכות של בלילת פנקייק ומחלקים ל־3 תבניות. מורחים את הבלילה בעזרת פלטה, מנענעים את התבנית בעדינות לפיזור אחיד ואופים כ־10 דקות.

3

מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל־160 מעלות. חותכים את הדוריטוס למשולשים או מעוינים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, מחזירים לתנור ואופים 15־20 דקות. מוציאים חתיכה אחת ובודקים: אם היא יבשה, פריכה ובגוון זהוב עדין מוציאים מהתנור. אם לא אופים עוד 2־3 דקות. 

4

מאחסנים בצנצנת אטומה עד 5 ימים. אם הלחות פוגעת במרקם מייבשים בתנור פעם נוספת ב־150 מעלות כמה דקות.