מתכון

דלעת יפנית צלויה בדבש וצ'ילי

יולי 2019
2 דירוגים
דלעת יפנית צלויה בדבש וצ'ילי של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
דלעת יפנית צלויה בדבש וצ'ילי של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

המנה הזו היא סיפור אהבה בין דלעת לתנור. החום הגבוה מזהיב ומקרמל את החלק החיצוני שלה, ועושה אותה מתוקה מבפנים

דלעת יפנית – סינדרלה

דלעת בעלת צורה כדורית, עם קליפה דקה במיוחד, טעם מתוק ועמוק ומרקם נעים. נהדרת לאפייה ולמילוי.

בחירה ותחזוקה

* לפי אסי זהבי, מנכ"ל עלה הביתה, חשוב לבחור דלעת ללא פגמים, שקעים או אזורים רכים וכתמים בחלקה החיצוני. אם גבעול הדלעת יבש, הדלעת ישנה.

* לדלעת חיי מדף ארוכים, וכל עוד קונים אותה שלמה לא חייבים לשמור אותה בקירור. עם זאת, טעמה ואיכותה פוחתים עם הזמן, ולכן מומלץ להשתמש בה תוך שבוע ממועד הקנייה.

* דלעת חתוכה עדיף לשמור בקירור במשך שלושה ימים לכל היותר, ללא ניילון נצמד (הוא מאיץ את ההתרככות).

* ניתן להקפיא דלעת טרייה (חתוכה לקוביות) או מבושלת.

* דלעת קטנה היא בעלות קליפה עדינה ואכילה ולא חייבים לקלפה (מטלה מעצבנת בפני עצמה).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חוצים את הדלעת לאורך. מסירים את הזרעים וחותכים כל מחצית לסהרונים בעובי 3 ס"מ. מניחים בקערה.

2

מזלפים על הדלעת את שמן הזית, מתבלים, מוסיפים את שבבי הצ'ילי וגרגירי הכוסברה ומערבבים.

3

מסדרים את הסהרונים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 30-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד שהדלעת רכה וזהובה בקצוות.

4

מוציאים מהתנור, מזלפים את הדבש ומפזרים את עלי התימין. ניתן להגיש חם או קר.