מתכון

דניס במעטפת (פפיוט) עם ירקות שורש וורמוט

פברואר 2020
1 דירוגים
דניס במעטפת (פפיוט) עם ירקות שורש וורמוט של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דניס במעטפת (פפיוט) עם ירקות שורש וורמוט של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אן פפיוט (בצרפתית) היא שיטת שבה עוטפים דג בנייר אפייה, כך שהוא חצי נאפה וחצי מתבשל באדים ונותר עסיסי להפליא

את השיטה הזו מיישמים גם על עוף, ירקות ואפילו פירות. הגישו את הדג בתוך המעטפת לכל סועד ותנו לו לפתוח את אריזת המתנה שלו בעצמו. האדים הריחניים שיעלו משם יפתחו לו את התיאבון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

פורשים גיליון נייר אפייה ומניחים במרכזו רבע מכמות הירקות החתוכים והפטרוזיליה. מעל הירקות מניחים פילה אחד עם העור כלפי מטה ועליו פרוסת לימון, ענף תימין ו-2 קוביות חמאה.

3

מקפלים כלפי פנים את שתי הפאות הארוכות של נייר האפייה זו על זו כמו ספר תורה. את שתי הפאות הנותרות של נייר האפייה מחזיקים כלפי מעלה, כדי שאפשר יהיה לטפטף דרכן נוזלים פנימה. מטפטפים על הדג 2 כפות ורמוט וכף שמן זית ומתבלים במלח. מגלגלים את הפאות שהרמנו כך שתיווצר מעין מעין מעטפה אטומה.

4

חוזרים על התהליך עם הפילטים הנותרים של הדג, הירקות והתיבול.

5

מניחים את ארבע המעטפות בתבנית.

6

אופים 20 דקות. מגישים חם בתוך המעטפות.