מתכון

דפי אורז ממולאים בפטריות ורוטב דאשי

מנה אסיאתית גדושת עשבי תיבול. לאפקט ויזואלי מרשים משתמשים בפטריות אקזוטיות כמו פיופינו או פטריות יער אדומות

דצמבר 2015
דפי אורז ממולאים בפטריות ורוטב דאשי. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
דפי אורז ממולאים בפטריות ורוטב דאשי. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מחממים את חומרי הרוטב 3-2 דקות לספיגת טעמים ומצננים.

מכינים את המלית:

2

מלהיטים שמן במחבת גדולה ומקפיצים פטריות 4-3 דקות עד השחמה. מוסיפים שום, ג'ינג'ר, סויה ומירין ומקפיצים יחד דקה. מצננים.

ממלאים ומגישים:

3

מרככים דפי אורז במים ומניחים על משטח מרופד במגבת.

4

מניחים במרכז כל דף אורז מרבד של חסה, בצל, עשבי תיבול ופטריות ומגלגלים תוך כדי קיפול הקצוות פנימה.

5

אם לא אוכלים מייד, מכסים במגבת לחה עד ההגשה למניעת התייבשות. מגישים עם הרוטב לטבילה.