מתכון

הכי עסיסי שיש: דג במלח

ינואר 2019
7 דירוגים
דג במלח של שף ברק אהרוני. צילום: אנטולי מיכאלו
דג במלח של שף ברק אהרוני. צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון קלאסי לדג קבור במלח - טכניקה עתיקה וקלה במיוחד ששומרת את הדג עסיסי במיוחד

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בקערה גדולה מערבבים את המלח עם החלבון (מוסיפים את החלבון בהדרגה).

2

מוסיפים את המים בשלבים עד לקבלת תערובת גרגירית/ חולית.

3

מנקים את בטן הדג היטב, שוטפים, מייבשים ומכניסים פנימה את עשבי התיבול והליים.

4

על מגש אפייה מתאים לגודל הדג מניחים נייר כסף ומפזרים שכבה דקה מתערובת המלח. מניחים את הדג על המלח ועוטפים את הזנב בנייר כסף כדי שלא יתפורר. מפזרים את תערובת המלח שנותרה על הדג כך שיכוסה היטב מכל הצדדים.

לאפייה

5

מחממים תנור ל־220 מעלות. מחשבים את זמן האפייה (על כל 1 ק"ג דג 55 דקות אפייה; במקרה שלנו 110 דקות) ואופים את הדג. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

6

שוברים את המלח בעדינות בלי לפגוע בדג, מנקים משאריות מלח, מסירים את העור ומחלקים למנות אישיות. בהגשה מומלץ להמליח ולזלף מעט שמן זית ומיץ לימון על הדג.