• לרכישת מנוי למגזין
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Contact
השולחן
  • מתכונים
  • חדשות
  • כתבות
  • טורים
  • מרקים
  • סופשבוע טעים
  • בריא
  • אפייה
  • חמין
  • עוד
    • בראנץ'
    • פסטה
    • בשר
    • דגים
    • טבעוני
    • גבינות
    • קינוחים
    • יין ואלכוהול

הלזניה הראשונה שלי

מאת אורלי פלאי ברונשטיין
אפריל 2019
לזניה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
לזניה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
חגיגת שבועות של ברילה

גם בשלנים מתחילים יכינו בקלות את הלזניה הזאת, הודות לשימוש ברוטב עגבניות מוכן. תנו לילדים לעזור במלאכת ההרכבה

  • 8-6 מנות
  • שעה וחצי
  • קל
  • כשר
  • צמחוני
  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • הדפסה
  • 0שיתופים
  • 12,353צפיות

"לזניה היא אחד המאכלים האהובים עליי לאירוח. כמו דף נקי, אפשר בכל פעם להמציא אותה מחדש – להחליף את הרטבים, הירקות או הגבינות".

מתכון לתבנית בגודל 32X42 ס"מ.

מה צריך?
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשכבת הגבינה

בין השכבות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־190 מעלות.

2

מניחים את פרוסות החציל והזוקיני בתבנית תנור עם נייר אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים בתימין, מלח ופלפל ואופים 20 דקות או עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומשאירים את התנור דולק.

3

מערבבים את החומרים לשכבת הגבינות בקערה.

4

מרכיבים את הלזניה: יוצקים כף או שתי כפות של ברילה רוטב טוסקנה בתחתית התבנית ומפזרים באופן אחיד. מכסים בשכבה של עלי לזניה ומעליהם 2 כפות גדושות של רוטב עגבניות, 3 כפות מתערובת הגבינות, כמה פרוסות של זוקיני ועגבניות ומעליהם עוד שכבה של עלי לזניה, רוטב עגבניות, גבינה, ירקות וחוזר חלילה. מסיימים בירקות ופרמזן, מניחים על פני הלזניה נייר אפייה ומכסים את התבנית כולה ברדיד אלומיניום.

5

אופים 40 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 10־15 דקות להשחמה. מגישים חם, מקשטים בעלי בזיליקום רעננים.

הכנה מראש:

אם רוצים להכין מראש אפשר לצנן לחלוטין את הלזניה, לחתוך למנות ולחמם לפני ההגשה, כך החיתוך פשוט וקל יותר.

כמו באיטליה: עוד דברים שאפשר לעשות עם דפי לזניה

  1. רוטולו – לזניה מגולגלת: במקום לבנות את הלזניה לגובה, חולטים את דפי הלזניה במים רותחים עד שהם מתרככים. מסדרים על כל דף את המלית ומגלגלים לגליל הדוק. מסדרים את הגלילים בתבנית כשהם עומדים זה לצד זה (כמו עוגת שושנים), יוצקים רוטב ואופים.
  2. שוברים את דפי הלזניה לחתיכות גסות, מבשלים במים רותחים עד לדרגת אל דנטה ומגישים עם רוטב עשיר בבשר.
  3. רביולי פתוח – מנה אישית סופּר מרשימה: מבשלים דפי לזניה במים רותחים עד שהם מתרככים. מניחים בכל צלחת דף לזניה, עורמים על חצי ממנו מלית מבושלת ומקפלים מעליו את החצי השני.
  • קל
  • כשר
  • צמחוני
  • לזניה
  • פסטה
  • מתכונים לשבועות
  • לזניה חלבית
  • מאפים לשבועות
  • ארוחות צהריים
  • מתכונים ממומנים
  • חגיגת שבועות של ברילה
מצאתם טעות? כתבו לנו
  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
עוד בנושא
מאפה מקרוני עם ירוקים וגבינות של שפית מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
חגיגת שבועות של ברילה
מאפה מקרוני עם ירוקים וגבינות
  • קל
  • כשר
  • פסטה
אמיליאנה פאליה א פינו עם אספרגוס בחמאת מרווה ולימון של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
חגיגת שבועות של ברילה
אמיליאנה פאליה א פינו עם אספרגוס בחמאת מרווה לימון
  • קל
  • כשר
  • פסטה
פרפלה בזיתי קלמטה וזעפרן של שף אבי לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
חגיגת שבועות של ברילה
פרפלה בזיתי קלמטה וזעפרן
  • קל
  • כשר
  • פסטה
ספגטי חצילים ופקורינו של שף ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
חגיגת שבועות של ברילה
ספגטי חצילים ופקורינו
  • קל
  • כשר
  • פסטה
פוזילי בקרם מטבוחה עם שום קונפי ופלפל קלוי שף אבי לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
חגיגת שבועות של ברילה
פוזילי בקרם מטבוחה עם שום קונפי ופלפל קלוי
  • קל
  • כשר
  • פסטה
פטוצ'יני סלק בבלסמי עם פילה מוסר ולימון של שף אוראל קמחי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
חגיגת שבועות של ברילה
פטוצ'יני סלק בבלסמי עם פילה מוסר ולימון
  • קל
  • כשר
  • פסטה
טליאטלה עם אספרגוס לבן, שמנת ופרמזן של שף ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
חגיגת שבועות של ברילה
טליאטלה עם אספרגוס לבן, שמנת ופרמזן
  • קל
  • כשר
  • פסטה
טליאטלה עגבניות שרי צלויות וזיתים שף אוראל קמחי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
חגיגת שבועות של ברילה
טליאטלה עגבניות שרי צלויות וזיתים
  • קל
  • כשר
  • פסטה
סלט שוק ותפוחים עם פסטה פנה, פטה כבשים וזעתר של שפית מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: ענת לבל
חגיגת שבועות של ברילה
סלט שוק ותפוחים עם פסטה פנה, פטה כבשים וזעתר
  • קל
  • כשר
  • פסטה

ערוצי תוכן

  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • אנשים
  • טורים
  • בריא
  • מיוחד
  • יין ואלכוהול
  • קפה

מיוחדים

  • אפייה
  • בשר ישראלי
  • דגים
  • טבעוני
  • מרקים
  • גבינות
  • קינוחים
  • פסטה

שירות לקוחות

  • שירות למנויי המגזין
  • לרכישת מנוי
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • כתבו לנו

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

  • אודות ״השולחן״
  • המערכת
  • פרסום ושיתופי פעולה
  • תוכן מקודם
  • אתרים נוספים בקבוצה:
  • Timeout.co.il
  • Atmag.co.il
© כל הזכויות שמורות להשולחן תוכן קולינרי בע"מ (מקבוצת יובל סיגלר תקשורת) 2021
Designed, Developed and Powered by RGB Media
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של מגזין "השולחן" עד הבית במחיר היכרות של 9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 39.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!