מאיטליה באהבה

מתכוני לזניה חלביים

עם גבינות, ירקות והרבה טעם ומרקם - מתכונים למאפה האיטלקי האהוב
יוני 2019

אחד מהמאפים שהכי מזוהים עם המטבח האיטלקי הוא כמובן הלזניה. המנה שאהובה על גדולים וקטנים, לזניה חלבית הפכה במהרה לחלק בלתי נפרד מרפרטואר המתכונים הביתי. אפשר לשלב בתוכה שלל ירקות שונים כמו גם גבינות שונות ומשונות והיא מנה נהדרת לארוחות ערב משפחתיות, פיקניקים, אירוח קליל וכמובן גם בחגים.

לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד

כל מי שמכין לזניה מכיר את הרגשת הסיפוק הכרוכה במנה - המגש הגדול שמחביא בתוכו שכבות של נחמה ואהבה ללא תנאי למתכון המלא
  • לזניה חצילים וגבינות של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    לזניה חצילים וגבינות של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • לזניה חצילים וגבינות של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    לזניה חצילים וגבינות של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

לזניה חצילים וגבינות

אני אוהב לזניות צמחוניות ולרוב מכין אותן עם גבינות וירקות שונים. הפעם בחרתי בבשר חציל קלוי שמעניק טעם עשיר ומעט מעושן למתכון המלא
נוטלזניה – לזניה מתוקה עם ריקוטה, נוטלה ומרשמלו של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן
נוטלזניה – לזניה מתוקה עם ריקוטה, נוטלה ומרשמלו של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן

נוטלזניה – לזניה מתוקה עם ריקוטה, נוטלה ומרשמלו

4 דירוגים
גרסה מפתיעה שמשלבת ריקוטה עם ממרח נוטלה ומרשמלו. מנה מתוקה ונהדרת, שיכולה לשמש כקינוח לארוחה או כארוחה מושחתת למתכון המלא
לזניה עם בטטה ודלורית של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן
לזניה עם בטטה ודלורית של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן

לזניה עם בטטה ודלורית

4 דירוגים
המאכל האיטלקי האהוב שאומץ אצלנו לתפריט שבועות. השפים אמיר פורת ורוסלה יונה מגישים לזניה עם בטטה ודלורית למתכון המלא
לזניה פטנט עם ארטישוקים צלויים ובשאמל פקורינו פפטו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
לזניה פטנט עם ארטישוקים צלויים ובשאמל פקורינו פפטו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לזניה פטנט עם ארטישוקים צלויים ובשמל פקורינו

את הלזניה הזאת תרכיבו בכמה דקות בזכות שימוש בשימורים איכותיים. כל שנותר הוא לבשל רוטב בשמל טעים למתכון המלא
לזניה בלגן עם בייבי תרד, פטה עיזים וקרעי מוצרלה טרייה. סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: DOMO&Delicates ואוסף פרטי
לזניה בלגן עם בייבי תרד, פטה עיזים וקרעי מוצרלה טרייה. סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: DOMO&Delicates ואוסף פרטי

לזניה עם בייבי תרד, פטה עיזים וקרעי מוצרלה טרייה

מתכון מושלם לרגעים שבהם חייבים לתקתק ארוחה. שלוש דקות בישול, רבע שעה בתנור - ויש לכם מנה לתפארת למתכון המלא