מתכון

המבורגר פטנט עם צ'יפס בטיגון כפול

יולי 2019
4 דירוגים
המבורגר פטנט עם צ'יפס בטיגון כפול של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
המבורגר פטנט עם צ'יפס בטיגון כפול של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

את משקעי הצלייה של הטיגון אפשר לנצל לטיגון ירקות. הוספנו פטריות שימג'י, אבל אפשר לטגן ברוקולי או אספרגוס חלוט

הסוד להמבורגר מושלם הוא כפול. הראשון: משתמשים בנתח איכותי עם יחס נכון בין בשר לשומן (מומלץ אנטרקוט או על שייטל טחון גס). השני: בעת הלישה מוסיפים לתערובת מעט מי קרח, וזה עושה פלאות לעסיסיות.הטיגון הכפול של הצ'יפס מקצר את זמן הטיגון לפני ההגשה וגם מוסיף פריכות.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לצ'יפס

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הצ'יפס (טיגון ראשון)

1

מחממים סיר או מטגנת עם שמן עמוק ל -120 מעלות (חצי חם). מטגנים אצבעות תפוחי אדמה בשמן כ- 3 דקות בכמה מחזורים, תלוי בגודל הסיר, עד שהם מתחילים להתרכך אך בלי שישחימו. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מעבירים לנייר סופג ומצננים לגמרי. שומרים את שמן הטיגון בסיר.

מכינים את ההמבורגר

2

מערבבים בשר עם מלח, פלפל ומי קרח ולשים עד שהמים נספגים בתוך הבשר והוא הופך לעיסה אחידה. מחלקים ל- 4 חלקים שווים ויוצרים המבורגרים בעובי 2 ס"מ וקוטר 10 ס"מ. חשוב ששטח הפנים יהיה ישר ואחיד ולא מעוגל כמו בקציצות.

3

מלהיטים מחבת ברזל עם מעט שמן עד שהמחבת מתחילה לעשן. מניחים את ההמבורגרים במחבת ומטגנים בצד אחד לפחות 5 דקות. הופכים בזהירות בלי לפצוע ומטגנים 4-3 דקות את הצד השני. איך תזהו את הרגע שבו ההמבורגר מוכן? הקציצות יתנפחו מעט כתוצאה מאידוי הנוזלים הכלואים בבשר — זה הרגע המדויק שבו הן מוכנות לאכילה.

4

מוציאים את ההמבורגרים מהמחבת ומוסיפים פטריות שימג'י. מטגנים 3-2 דקות ומעבירים לצלחת.

מטגנים שוב את הצ'יפס ומגישים

5

מחממים שוב את שמן הטיגון לחום גבוה ( 180 מעלות) ומטגנים את הצ'יפס בכמה מחזורים 5-3 דקות או עד להזהבה עמוקה. מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג. מגישים עם ההמבורגרים והפטריות.