מתכון

הקיסרית החדשה של "ג'ירף"

דצמבר 2015
3 דירוגים
הקיסרית החדשה של "ג'ירף"
הקיסרית החדשה של "ג'ירף"

כך תכינו לבד בבית את להיט הטייק אווי של מסעדת ג'ירף

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מלהיטים ווק או מחבת גדולה על הלהבה הכי גדולה. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את כל נתחי הבשר רק עד שהם מקבלים מעט צבע.

2

מוסיפים את הירקות (בצל, ירוקים, נבטים ובצל ירוק) ומקפיצים דקה — הם צריכים להישאר מאוד פריכים.

3

מוסיפים אטריות ואת חומרי הרוטב ומקפיצים 60-30 שניות עד שלוהט ומבעבע.

4

מעבירים לצלחת, מוסיפים כמה טיפות שמן שומשום וקשיו ומגישים.

חשיבות החליטה לפני הקפצה:
תמיד מומלץ לחלוט ירקות ירוקים לפני שמוסיפים אותם לווק הלוהט, אם כי לפעמים הם עדינים ומתרככים בקלות (למשל תרד). יש לכך כמה סיבות:

  1. החליטה הקצרה מרווה את הירקות בנוזלים ומבטיחה שהם לא ישתו את הנוזלים שבווק כדי להתבשל ולהתרכך (ובכך ייבשו את המנה).
  2. היא מיישרת קו בין סוגים שונים של ירקות ומידת הריכוך הנחוצה להם.
  3. הטבילה במי קרח שומרת על הצבע הירוק העז של הירקות.