מבשלים עם עוף

19 מתכונים יצירתיים עם חזה עוף

לא רק שניצלים - כל מה שאפשר להכין עם חומר הגלם שתמיד יש במקפיא
פברואר 2019

חזה עוף הוא אחד מחומרי הגלם הכי ורסטיליים בנמצא. אפשר לשלב אותו במוקפץ או בסלט קיסר, לעטוף בדפי אורז, לטמון בעוגת מנגולד ויש עוד שפע אפשרויות ורטבים יצירתיים לשדך לו.

  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס

את העוף הצלוי הזה מכינים בשיטה דומה להכנת פסטרמה כך שהבשר עסיסי ויציב. המשרה והתיבול נותנים לו טעמים אסייתיים למתכון המלא
סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים

3 דירוגים
ההשריה ברוטב מרככת מאוד את חזה העוף, עוזרת לתיבול לחדור לתוכו וגם יוצרת את הזיגוג המושלם למתכון המלא
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי

המרינדה נצבעת בצהוב רענן בזכות שורש הכורכום הטרי. היוגורט מסייע לבשר העוף להתרכך ובזכותו הוא עסיסי במיוחד למתכון המלא
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock

עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים

6 דירוגים
כמו כל המתכונים הסיניים גם זה מורכב מהרבה שלבים, אבל בסיכום הכללי, אתם עובדים פחות מרבע שעה ומקבלים מנה מפוארת למתכון המלא
לביבות תפוחי אדמה ממולאות עוף - בָּנָטָאז' - של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
לביבות תפוחי אדמה ממולאות עוף - בָּנָטָאז' - של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

לביבות תפוחי אדמה ממולאות עוף – בָּנָטָאז'

9 דירוגים
זהו מאכל כשר לפסח, מכיוון שאפשר להחליף את הקמח בקמח מצה בלי שהטעם ייפגע והוא משביע בזכות תפוחי האדמה למתכון המלא
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

עוף סופרים עם ירקות בייבי ואיולי טרגון

2 דירוגים
סופרים היא צורת הפירוק של העוף לחזה המחובר לכנף - אפשר להזמין עוף מפורק בצורה זו בקצביות למתכון המלא
עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים שלאורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים שלאורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים

עוף וחמאת בוטנים הם שילוב שמאפיין את תאילנד ואילו השניצל הפריך הוא כמעט המאכל הלאומי בישראל. מפגש פסגה למתכון המלא