מתכון

הקפאינית – עוגת גבינה עם מערבולת סילאן-קפה

דצמבר 2015
הקפאינית - עוגת גבינה עם מערבולת סילאן-קפה. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
הקפאינית - עוגת גבינה עם מערבולת סילאן-קפה. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

השדרוג: מערבבים סילאן וקפה במלית הגבינה ליצירת דוגמת שיש על פני העוגה

השדרוג: מערבבים סילאן וקפה (להלן המערבולת) במלית הגבינה ליצירת דוגמת שיש על פני העוגה. אפשר להחליף את הסילאן-קפה במערבולת של חלבה, תותים, ריבת חלב או מייפל (ראו בגיוונים)

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

בסיס:

מערבולת סילאן-קפה:

מלית גבינה:

בסיס:

מערבולת סילאן-קפה:

מלית גבינה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.

מכינים את הבסיס

2

מערבבים פירורי ביסקוויטים, חמאה, קפה נמס וסוכר לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ומהדקים. שומרים במקפיא.

בינתיים מכינים את מלית הסילאן-קפה

3

מחממים סילאן כ-10 שניות במיקרוגל, מוסיפים קפה נמס ומערבבים היטב. מחממים במיקרוגל 20-10 שניות נוספות ומערבבים עד להמסה. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. מכינים את מלית הגבינה: מערבבים ביצים, גבינה, שמנת וסוכר בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.

4

יוצקים את מלית הגבינה על הבסיס. יוצקים שלוליות של מלית הסילאן ויוצרים דוגמת שיש בתנועות ערבוב קלות של סכין.

אופים

5

שעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.

6

מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

גיוונים למערבולות (במקום הסילאן והקפה):
• מערבולת חלבה – מערבבים 2 כפות סילאן עם 2 כפות טחינה גולמית.
• מערבולת תותים – מרסקים 10 תותים בינוניים עם כף גדושה סוכר במעבד מזון לתערובת חלקה.
• מערבולת ריבת חלב – מערבבים 1/4 כוס ריבת חלב עם כף חלב.
• מערבולת מייפל – 1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי.

ולמי שרוצה להפחית שומן – ניתן להשתמש בגבינה לבנה 5% ושמנת חמוצה 9%