ביף וולינגטון הוא מנה חגיגית, שתמיד כיף להוציא לשולחן החג. הגרסה שלנו היא עם טלה, ועם טעמים מקומיים של פיסטוקים ודובדבנים חמוצים בהשראת המטבח החלבי. אפשר כמובן להחליף את הטלה בבקר, אבל אז מאבדים את הפואנטה. אפשר גם להחליף את הדובדבנים החמוצים בחמוציות, אבל קחו בחשבון שהמנה תהיה מתוקה יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים פטרוזיליה, פיסטוקים ודובדבנים עם מעט מלח ופלפל במעבד מזון, עד קבלת מחית אחידה דמוית פסטו יבש מאוד.
2
מתבלים סינטה טלה במלח ופלפל, מעבירים למחבת כבדה עם מעט שמן קנולה וצורבים מכל הצדדים על להבה גבוהה. מעבירים לצלחת קרה.
3
פורשים ניילון נצמד על קרש חיתוך הגדול דיו להכיל את הסינטה. מורחים על הניילון הנצמד שכבה מתערובת הפיסטוקים בעובי כחצי ס"מ ובגודל של הסינטה, כך שהיא עוטפת אותה במלואה. מניחים את הסינטה במרכז הקרש ושכבת הפיסטוקים, עוטפים בניילון הנצמד, כך שתערובת הפיסטוקים מצפה את הנתח מכל צדדיו, ומכניסים למקרר לנוח כשעתיים.
4
פותחים בצק עלים לאורך של פי שלושה מסינטה הטלה. מוציאים את הסינטה מהמקרר ומהניילון הנצמד, מניחים אותה במרכז בצק העלים ומגלגלים, עד שהיא עטופה בשכבה דקה של בצק עלים מכל הצדדים. מהדקים היטב את הצדדים. חשוב לחתוך את שאריות הבצק מסביב, ואפשר לעשות מהן קישוטים יפים על המאפה. חורצים את הבצק בעדינות לאורכו ולרוחבו, בלי לחתוך אותו עד הסוף. מברישים ביצה ומתבלים במלח גס. מחזירים למקרר לשעה.
5
בינתיים מחממים תנור ל־200 מעלות.
6
כשהתנור חם, מכניסים את הסינטה לכ־35 דקות וצולים עד השחמת הבצק. מוציאים את הוולינגטון מהתנור ומאפשרים לו לנוח כ־10 דקות לפני הפריסה.