מתכון

זוקיני ממולאים בבשר וצלויים ברוזמרין

אוקטובר 2020
זוקיני ממולאים בבשר וצלויים ברוזמרין של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
זוקיני ממולאים בבשר וצלויים ברוזמרין של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

ממולאים איטלקיים שמכינים בחצי שעה. מומלץ לבחור בזוקיני ישרים יחסית, כדי להקל על מלאכת הריקון והטיגון

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לטיגון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חוצים זוקיני לאורכם ומרוקנים את התוכן בעזרת סכין חד או כף פריזיין. משאירים דפנות בעובי כ-1/2 ס”מ.

2

מכינים את המלית וממלאים: שמים בקערה בשר, ביצה אחת, פירורי לחם, בצל, פטרוזיליה, שום, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

3

ממלאים את סירות הזוקיני בתערובת הבשר ומהדקים מהיטב.

4

מטגנים ומבשלים: טורפים בצלחת רחבה 2 ביצים, מלח ופלפל.

5

מחממים מחבת גדולה בעלת מכסה הדוק, שיכולה להכיל את כל הזוקיני. מוסיפים שמן זית וענפי רוזמרין ומחממים על להבה בינונית. טובלים את הצד החתוך של הממולאים בביצים הטרופות ומניחים במחבת, כשצד החתך כלפי מטה. מטגנים דקה-שתיים עד שהביצה נקרשת ומזהיבה. הופכים בזהירות ומטגנים עוד 3-2 דקות.

6

יוצקים למחבת חצי כוס מים רותחים ונזהרים שלא להרטיב את מלית הזוקיני. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-8 דקות, כדי שהזוקיני יישארו פריכים. מגישים חם.