מתכון

זלאבייה

אפריל 2019
2 דירוגים
זלאבייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
זלאבייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

רשתות דקיקות ופריכות של בצק טבולות בסירופ סוכר. היתרון של הזלאבייה הוא שהיא נשארת פריכה במשך כמה ימים

ברמדאן מסתובבים בשווקים הגדולים רוכלים עם עגלות עמוסות בזלאבייה – חציין אדומות וחלקן זהובות. האדומות צבועות בסירפ סוכר עם צבע מאכל שמטרתו להעניק להן מראה מפתה יותר.

מגישים עם סירופ סוכר 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק צמיגי ורך. מעבירים את הבצק לסקוויזר או לבקבוק אחר עם פיה.

2

מחממים שמן בגובה של כ־4 ס"מ במחבת ומתחילים לזלף צורת שבלול. כשמתקדמים קצת מתחילים להזליף את הבצק ימינה ושמאלה או באיקסים ליצירת צורת רשת לא מסודרת (הרשת לא חייבת להיות עגולה).

3

מטגנים את הזלאביות 3־4 דקות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. טובלים מיד בסירופ סוכר (אפשר להוסיף לסירופ כמה חוטי זעפרן) ומעבירים למסננת. העוגייה נשארת פריכה במשך 3־4 ימים.