מתכון

חובזה באל'זית

ינואר 2019
3 דירוגים
חובזה באל'זית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
חובזה באל'זית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

זוהי דרך ההכנה הפופולרית ביותר אצל הפלאחים הפלסטינים, הסורים והלבנונים והיא מבוססת על כמות גדולה של שמן זית

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטבעות בצל

להגשה

לטבעות בצל

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את החובזה וקוצצים דק. מחממים בסיר מחצית מכמות שמן הזית ומטגנים בצלים עם פלפל הירוק עד הזהבה. מוסיפים את החובזה וממשיכים לטגן על אש בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם כ־10 דקות. מתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש, מוסיפים את יתרת שמן הזית ומערבבים היטב.

2

מכינים את טבעות הבצל: מחממים שמן עמוק בסיר. מערבבים את טבעות הבצל עם הקמח והמלח. מטגנים את טבעות הבצל עד שהן מזהיבות ומוציאים לנייר סופג. מניחים בצלחת ערמת תבשיל חובזה, סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומפזרים קליפת לימון מגוררת. מניחים את טבעות הבצל מעל.