מתכון

חומוס עם ביצת פלאפל

אוגוסט 2019
1 דירוגים
חומוס עם ביצת פלאפל של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה
חומוס עם ביצת פלאפל של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה

מחווה למנת "ביצה שניצל" של "שולחן" - המסעדה הקודמת של עומר מילר. במקום ציפוי השניצל יש בה ציפוי פלאפל

קחו בחשבון שעבור תערובת הציפוי יש להשרות גרגירי חומוס במשך יומיים כדי שיתרככו וייטחנו היטב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים את הביצים בסיר קטן עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 6 דקות מרגע הרתיחה. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח.

2

טוחנים במעבד מזון את מרכיבי הציפוי בפולסים עד לקבלת תערובת גרוסה במרקם גרגירי. מניחים את התערובת בקערה רחבה.

3

מחממים סיר עם שמן לטיגון. מקלפים את הביצים בזהירות, טובלים בבלילת ביצה טרופה ואחר כך בתערובת הפלאפל כך שתעטוף את הביצה בציפוי דק. מטגנים בשמן העמוק כ- 4 דקות עד שהציפוי שחום. מצננים לטמפ' החדר.

מגישים:

4

מושחים חומוס בצלחות הגשה, מוסיפים תוספות לפי הטעם ומניחים בכל צלחת ביצת פלאפל.