מתכון

חיתוכיות חמאת בוטנים

אוקטובר 2019
1 דירוגים
חיתוכיות חמאת בוטנים של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי
חיתוכיות חמאת בוטנים של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי

קטנות, טעימות ונשארות להרבה זמן: חיתוכיות רכות שאפשר להכין גם מכל חמאת אגוזים אחרת

אם אתם לא אוהבים חמאת בוטנים, אז קודם כל אתם משוגעים, ובכל מקרה זו לא סיבה לוותר על העוגה – אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בכל סוג אחר של חמאת אגוזים כמו חמאת שקדים או קשיו ואפילו טחינה. אני משתמשת בחמאת בוטנים טבעית, ללא תוספת סוכר. אם אתם משתמשים בחמאת בוטנים ממותקת, הפחיתו כשליש מכמות הסוכר.

תבנית מלבנית בגודל 20×30 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, כך ששולי הנייר יגלשו אל מעבר לדפנות התבנית.

2

מערבבים בקערה סוכר, קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

3

מערבבים בקערה נפרדת ביצה, רוויון, תמצית וניל, שמן, מים וחמאת בוטנים. מקפלים את תערובת חמאת הבוטנים לתערובת החומרים היבשים ויוצקים לתבנית.

4

אופים 35 דקות או עד שחלקה העליון של העוגה מזהיב וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

5

מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כ־15 דקות בתוך התבנית. מחלצים את העוגה בעזרת נייר האפייה, מניחים על רשת ומצננים לחלוטין.

6

חותכים לריבועים לפי הגודל הרצוי, זורים אבקת סוכר ומגישים בטמפ' החדר. העוגה נשמרת 3־4 ימים בקופסה אטומה מחוץ למקרר או עד חודש במקפיא.