מתכון

חיתוכיות יוגורט קפואות

הגרסה הבוגרת, האלגנטית והבריאה לארטיקים ביתיים

ינואר 2020
חיתוכיות יוגורט קפואות של עומר צורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
חיתוכיות יוגורט קפואות של עומר צורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

כשהייתי קטנה נהגתי להכין ארטיקים ביתיים ממעדני חלב קופואים. זוהי הגרסה הבוגרת, האלגנטית והבריאה שלהם. אני משלבת בבלילה סופר פוד טעימים שמעניקים המון טעם וערכים תזונתיים.

גיוון: מקפיאים את הבלילה בצורת גלידוניות – יוצקים את תערובת היוגורט לתבנית שקעים או תבנית קוביות קרח מסיליקון עד ל־4/3 מגובה השקעים. מניחים למעלה את התוספות ומקפיאים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית בגודל 30x20 ס”מ לפחות בנייר אפייה; מקפידים שהנייר יכסה גם את דופנות התבנית ולא רק את התחתית.

2

מערבבים שני סוגי יוגורט, דבש, קוקוס, צ'יה וגוג'י ברי לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית. משטחים את התערובת לגובה אחיד של 2 ס”מ. מפזרים על התערובת פולי קקאו, אגוזי פקאן ופירות אדומים ומעבירים למקפיא ל־4 שעות לפחות עד שהיוגורט קפוא לחלוטין

3

מחלצים את היוגורט הקפוא מהתבנית. חותכים לריבועים בעזרת סכין חדה (או שוברים באופן חופשי). שומרים בקופסה אטומה במקפיא. אם מקפיאים בשכבות - מפרידים ביניהן בנייר אפייה.


חלבון כ־3־4 גרם ליחידה

פחמימות כ־6־8 גרם ליחידה

סה"כ שומנים כ־4־6 גרם ליחידה