מתכון

חלת בייגל

יולי 2019
2 דירוגים
חלת בייגל של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר
חלת בייגל של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר

הכינו את החלה הזו לארוחת הבוקר ביום שאחרי החג והגישו אותה לצד ביצת עין וירקות חתוכים גס

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ומוזגים את את השמן, המלח והמים. לשים עד קבלת בצק רך וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד 1/2 כוס מים). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך שעה.

2

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מחלקים כל חלק לשלושה חלקים ומגלגלים לרצועות ארוכות. קולעים מכל שלוש רצועות בייגל ענק.

3

מניחים כל חלת בייגל בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה שנייה במשך 20 דקות. מושחים בביצה טרופה עם החלב ומפזרים מעל שומשום. אופים את החלות במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.