מתכון

חלת בריוש במילוי מרציפן ותפוזים מסוכרים

ספטמבר 2019
1 דירוגים
חלת בריוש במילוי מרציפן ותפוזים מסוכרים של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
חלת בריוש במילוי מרציפן ותפוזים מסוכרים של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

מרציפן ותפוזים הם השילוב האהוב עלי. בניחוח ההדרי, שפוגש את הטעם השקדי של המרציפן, יש משהו שנראה לי מושלם לחלה

להעשרת הטעם התפוזי השתמשתי במחית תפוזים מרוכזת, שאפשר למצוא בכל חנות שמתמחה בקונדיטוריה. למראה נוצץ וחגיגי יותר אפשר להחליף את סירופ הסוכר בסירופ דבש ולפזר מעל פרוסות שקדים.

איך מכינים סירופ סוכר
בתום האפייה מורחים את כל המאפים (למעט פרסבורגר) בסירופ סוכר, שמעניק ברק, שומר על המאפה מפני ייבוש, וגם כמובן מוסיף מתיקות. הסירופ מחזיק מעמד במקרר המון זמן.
מביאים לרתיחה 100 גרם( 1/2 כוס) סוכר ו- 100 מ"ל ( 1/3 כוס + כף) מים בקלחת קטנה על להבה בינונית.
מבשלים 3 דקות, מסירים מהכיריים ומצננים לפני המריחה על העוגה. מורחים על העוגה החמה מייד בצאתה מהתנור.

גיוון: למראה חגיגי מחליפים את סירופ הסוכר בדבש מהול במעט מים ומפזרים שקדים פרוסים קלויים.

2 חלות גדולות או ל- 2 תבניות אינגליש קייק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק בריוש

למלית

להברשה וזיגוג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

שמים קמח, שמרים, ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ- 5 דקות עד לקבלת בצק קשה ודביק. מוסיפים חמאה בהדרגה, בשלושה סבבים, ומערבלים 5 דקות נוספות במהירות גבוהה עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים מלח ומערבלים כ- 2 דקות נוספות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וחלק.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת או מקומחת קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר 4 שעות לפחות או לילה שלם עד שהבצק יגדיל את נפחו ב- 50% .

מכינים את המלית

3

מעבדים חמאה וסוכר במעבד מזון לתערובת אחידה. מוסיפים מרציפן, שקדים טחונים, מחית תפוזים וביצה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים רצועות תפוזים ומערבלים כמה שניות. מעבירים את המלית לשקית זילוף.

מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים

4

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×30 ס"מ ועובי 4 מ"מ. חותכים כל מלבן ל- 3 רצועות אורך שוות. מזלפים שכבה עבה מהקרם לאורך כל רצועה בחלקה התחתון ומורחים בביצה את הפאה הארוכה הנגדית כדי שתידבק. מגלגלים את רצועות הבצק לגלילים.

5

קולעים צמה מכל 3 גלילים. מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת. מתפיחים כ- 40 דקות עד שעתיים (תלוי במזג האוויר) עד שהחלות מגדילות את נפחן ב- 50% בערך.

6

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

7

מברישים את החלות בביצה.

8

אופים כ- 25 דקות עד שהחלות מזהיבות ומוכנות גם בחלקן הפנימי. מורחים את החלות החמות בסירופ סוכר בנדיבות.