מתכון

חלת דלעת וכוסמין

מרץ 2020
3 דירוגים
חלת כוסמין ודלעת. ליאור משיח
חלת כוסמין ודלעת. ליאור משיח

שפים מבשלים בבית: ליאור משיח מכינה חלה מתקתקה שאפשר גם לאפות כמאפה תלישה שבוצעים עם הידיים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

צולים דלעת

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את הדלעת לתבנית, ממלחים יוצקים מעט שמן זית, צולים כ-25 דקות או עד שהדלעת מתרככת. מצננים.

2

מעבירים את הדלעת הצלויה לקערת מיקסר, מוסיפים מים, שמרים, ביצים, סוכר, מלח ושני סוגי קמח. מעבדים בוו לישה במהירות נמוכה-בינונית כ-10 דקות. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים שמן. מעבדים עד שהשמן נטמע לחלוטין בבצק והבצק מאבד את הברק.

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים 45 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מעצבים ואופים:

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים ל-4 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור. משהים ל-10-5 דקות מנוחה.

5

אם מעצבים את המאפה כלחם תלישה משמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית חרס (אני מעדיפה לאפות בחרס, יש לה אפקט נהדר), מכדררים שוב את הכדורים ומניחים בתבנית בצפיפות.

6

אם מעצבים כחלה מגלגלים כל כדור לגליל דקים, מחברים את הגלילים בקצה אחד שלהם בצביטה וקולעים לצמה (ראו סרטון בהמשך).

7

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה את החלה.

8

מושחים את לחם התלישה או החלה בשכבה דקה של ביצה טרופה (את יתר הביצה מכסים ומעבירים למקרר - נשוב ונשתמש בה) ומניחים (ללא כיסוי ומחוץ למקרר) להתפחה של שעה.

9

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מברישים שוב את החלה או מאפה התלישה בביצה ומפזרים גרעינים. מעבירים את החלה או מאפה התלישה לתנור ואופים 25-30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שבוצעים.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lior Mashiach • Pastry Chef (@lioroooosh) on