מתכון

חלת ערמונים

אוגוסט 2017
2 דירוגים
חלת ערמונים. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
חלת ערמונים. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

קרם ערמונים הוא כבר מזמן ממרח שאפשר להשיג בארץ. הקרם הנפלא הזה יניב חלה נפלאה ומתקתקה עם ריח של סתיו אירופאי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית ולזיגוג:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים. מוסיפים שמרים ומערבבים שוב.

2

מחברים וו לישה ומוסיפים ביצה, קרם ערמונים (משאירים בצד כ-5-6 כפות), שמן ודבש תוך כדי לישה במהירות נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. ממשיכים ללוש במהירות בינונית 10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש.

3

יוצרים מהבצק כדור, מעבירים אותו לקערה משומנת ומגלגלים כך שישומן היטב מכל צידיו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

קולעים חלה, מתפיחים שוב ואופים:

4

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 3 מ"מ וגודל 25×80 ס"מ. מורחים על כל עלה שכבה דקיקה של קרם ערמונים ומשאירים שוליים ריקים של 3-2 ס"מ (שומרים 2 כפות מהקרם לזיגוג). מגלגלים כל עלה לגליל מהודק וקולעים חלה משלושת הגלילים.

6

מעבירים את החלה לתבנית, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים 40-30 דקות עד שהבצק תפוח ושקע שנוצר כשלוחצים עליו עם האצבע נסגר באיטיות.

7

מחממים תנור ל-175 מעלות. מברישים את החלה בביצה טרופה.

8

אופים כ-30 דקות עד שהחלה שחומה ותפוחה וחלקה התחתון זהוב-כהה.

בזמן שהחלה בתנור מכינים את הזיגוג:

9

מבשלים ערמונים קצוצים ודבש במחבת יבשה על להבה בינונית עד שהדבש מבעבע ומכסה את הערמונים בזיגוג מבריק. מסירים מהכיריים ומצננים.

10

מברישים את החלה החמה בקרם הערמונים ששמרנו ומפזרים מעל את שברי הערמונים המזוגגים. מצננים על רשת ומגישים.