מתכון

חלת שוקולד תפוז

ינואר 2019
3 דירוגים
חלת שוקולד ותפוז של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
חלת שוקולד ותפוז של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

החלה המתוקה הזאת ממלאת את הבית בניחוח מתוק שקשה לעמוד בפניו

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקונפי תפוזים

לבצק

למלית

לקונפי תפוזים

לבצק

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים קונפי תפוזים: מבשלים את כל המרכיבים בסיר על אש קטנה מאוד כשעה עד לקבלת מעין ריבת תפוזים סמיכה.

2

מכינים את הבצק: מפוררים שמרים לתוך קערה, יוצקים את המים ומערבבים. מוסיפים קמח, סוכר, ביצים ומלח ומערבבים. מוסיפים חמאה, לשים כ־2 דקות עד לקבלת בצק רך, יציב ונעים למגע. מוסיפים שוקולד ולשים קלות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ־40 דקות.

3

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, משטחים ומרדדים למלבן בגודל 50 ס"מ על 40 ס"מ. מורחים מחצית מכמות החמאה המזוקקת על הבצק ומפזרים מעל מחצית מכמות השוקולד ומחצית מכמות קונפי התפוזים. מקפלים את צד ימין למרכז ואת צד שמאל מעליו. מהדקים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה כ־30 דקות.

4

מחממים תנור ל־200 מעלות. מרדדים שוב את הבצק הממולא למלבן בגודל 40 ס"מ על 50 ס"מ ומורחים את החמאה, השוקולד והקונפי תפוזים הנותרים. חוצים את המלבן כך שמתקבלות שתי רצועות בגודל 20 ס"מ על 50 ס"מ. מגלגלים כל רצועה לגליל מהודק וארוך, מקפלים כל גליל לחצי ומסובבים אותו לקבלת צורת בורג. מניחים את שתי החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ־40 דקות או עד שהחלות כמעט מכפילות את נפחן.

5

מברישים את החלות בביצה טרופה ואופים כ־15 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל־175 ואופים כ־20 דקות עד שהחלות שחומות.