מתכון

חמאת בוטנים תוצרת בית

מתחילים לטחון אותם עם קצת שמן נוסף, כדי לתת להם פּוּש בהתחלה, ואז הכל הופך למשחה הזהובה והמוכרת

7,340 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
חמאת בוטנים תוצרת בית. צילום: דניאל לילה
חמאת בוטנים תוצרת בית. צילום: דניאל לילה

הכנת חמאת בוטנים בבית היא דרך אכזרית להתוודע לכמות השמן שיש בבוטנים, שאנחנו אוהבים לנשנש בהיסח דעת. ה-מון שמן. מתחילים לטחון אותם עם קצת שמן נוסף, כדי לתת להם פּוּש בהתחלה, ואז הכל הופך למשחה הזהובה והמוכרת (שמתקבלת קצת פחות חלקה מהתעשייתית). חמאת בוטנים ביתית שומרים במקרר עד שבועיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

שמים בוטנים ושמן במעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת משחה חלקה. עוצרים מדי פעם את פעולת המעבד ומנקים את הדפנות בעזרת מרית.

2

לחמאת בוטנים עם שבבי בוטנים, מוסיפים 1/2 כוס בוטנים בתום הטחינה, ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) עוד פעמיים שלוש, עד שהבוטנים קצוצים גס. אפשר להמתיק בדבש או להמליח – לפי הטעם. שומרים בכלי אטום במקרר למשך שבועיים.

גיוון: אם אין שמן בוטנים אפשר להשתמש בחמאה רכה.