מתכון

חמאת מקדמיה ושורשים

דצמבר 2019
7 דירוגים
חמאת מקדמיה ושורשים. צילום: shutterstock
חמאת מקדמיה ושורשים. צילום: shutterstock

טוחנים את אגוזי המקדמיה עם שורשים וחמאת קקאו למעין חמאה עדינה וטעימה להפליא

המקדמיה הוא אגוז שומני במיוחד (וטיפה יקר) ויש לו טעם ייחודי ועדין. כשאתם בוחרים אותו בחנות, הקפידו לברור כאלו שמשאירים מעט שומן על היד, הם טריים יותר.

לאבקת שורשים

לברוסקטה עם חמאת מקדמיה וצנוניות

צנצנת בנפח של כ־350 מ”ל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מסננים את אגוזי המקדמיה ממי ההשריה, מייבשים במגבת או בנייר מטבח ומעבירים לתבנית. מכניסים לתנור ל־15 דקות עד שהם מעלים ניחוח ומצננים.

2

כשהאגוזים צוננים מעבירים אותם למעבד המזון, מוסיפים חמאת קקאו, אבקת שורשים, מלח ושמן זית וטוחנים בפולסים למחית חלקה ואחידה.