מתכון

חמין טבעוני עם פריקה ועדשים

דצמבר 2018
8 דירוגים
חמין טבעוני של אורי שביט. צילום: בן יוסטר
חמין טבעוני של אורי שביט. צילום: בן יוסטר

חמין עשיר וטעים שלוקח את התבשיל החורפי למחוזות שונים ומפתיעים

להכנת תבשיל זה נדרשות 40 דקות הכנה + 8 שעות לפחות בתנור

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים שמן זית לסיר כבד שמתאים גם לתנור ומחממים על אש בינונית־גדולה. מטגנים בצלים, שום ומרווה כ־5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים חומץ בלסמי וממשיכים לאדות עד לריכוך והזהבה.

2

מוסיפים תפוחי אדמה, בטטות וגזרים וממשיכים לטגן במשך 5־10 דקות נוספות. מוסיפים תמרים, תימין ועלי דפנה ומערבבים.

3

מחממים תנור ל־100 מעלות. משטחים פריקה ועדשים מעל הירקות ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים מים לכיסוי ומרתיחים.

4

מכסים את הסיר ומכניסים לתנור ל־8 שעות לפחות. בודקים מדי פעם ומוסיפים מעט נוזלים במידת הצורך.