כל המתכונים עם פריקה

תקראו לה פריקה או פריקי - זה לא משנה. החיטה הירוקה הנהדרת הזאת מוסיפה טעם מעושן נהדר לכל מנה שתכינו איתה
טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.
טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.

טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא

המנה היא הומאז' לקבב ביל קאראז', מנת הדגל של המטבח החאלבי אותה הגשנו בפריזם במשך השנים בשלל וריאציות למתכון המלא
בבושקה דלעת ממולאת בפריקי ומנגולד של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
בבושקה דלעת ממולאת בפריקי ומנגולד של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

דלעת ממולאת בממולאי מנגולד ופריקי

הצורה של הדלעת מזמינה להפוך אותה לכלי קיבול ולבשל בתוכה. כאן מילאתי אותה בעלי מנגולד ממולאים בעצמם בתבשיל פריקה למתכון המלא
סלט מלפפונים של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
סלט מלפפונים של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

סלט מלפפונים, פאקוסים וחרושים

אפשר להכין את הסלט עם חיטה ולאבנה ביתית מעושנת, להשתמש בלאבנה רגילה וחיטה מעושנת (פריקה) או לוותר על הלאבנה והדגנים לגמרי. למתכון המלא
פוגאס פריקה, אורגנו ושומן טלה של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
פוגאס פריקה, אורגנו ושומן טלה של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

רואים ירוק: ארז קומרובסקי אופה לחמים מקומיים עם פריקה

ארז קומרובסקי ממלא את התנורים בלחמים ריחניים מפריקה – חיטה ירוקה מעושנת טרייה שניתן למצוא כעת בשווקים ובחנויות התבלינים לכתבה המלאה
קבב טלה ממולא בגורגונזולה של מיכל ברנס ויעקוב ברהום. צילום: דניאל לילה
קבב טלה ממולא בגורגונזולה של מיכל ברנס ויעקוב ברהום. צילום: דניאל לילה

קבב טלה ממולא בגורגונזולה עם תבשיל פריקי לימוני

2 דירוגים
בתוך כל קבב מטמינים מעט גורגונזולה, שמוסיפה מליחות וחריפות ותורמת לעסיסיות של הקבב למתכון המלא
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה

טייק אוף למרק החורשט סבזי מהמטבח הפרסי - מרק מלא בטעמים ובירק, ואת הירוקים אפשר וכדאי ללקט למתכון המלא
סטייק דג ים ופריקה עם חמאה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
סטייק דג ים ופריקה עם חמאה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

סטייק דג ים ופריקה עם חמאה

4 דירוגים
תבשיל שאינו מצריך זמן בישול רב מדי ומחבר בין הים, שהחורף היא העונה שלו, לבין האדמה - החיטה למתכון המלא
מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

מאפה עלי גפן, פריקה וענבים כבושים

2 דירוגים
מאפה מרשים שכולל ענבים (אפויים, טריים וכבושים), גבינת עיזים עשירה, בשר חצילים קלויים, פריקי ופסטו עשבים למתכון המלא
מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה

3 דירוגים
במהלך הבישול כדורי הבשר סופחים אליהם מהמרק ומטעמיו ובתמורה הם עוזרים להסמיך אותו למתכון המלא
עוף צעיר ממולא בפריקי, צנוברים, שומן כבש ועשבי תיבול של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים
עוף צעיר ממולא בפריקי, צנוברים, שומן כבש ועשבי תיבול של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים

עוף ממולא בפריקי, צנוברים, שומן כבש ועשבי תיבול

מנה עיקרית בסיסית לכאורה, שתהפוך את סעודת סוכות למענגת במיוחד למתכון המלא
סלט פריקי עם לימון כבוש של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט פריקי עם לימון כבוש של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

סלט פריקי עם לימון כבוש

לחיטה המעושנת יש טעם עמוק והיא מצוינת במנות קרות, כמו הסלט הזה, שמקבל זריקת חמצמצות מכיוון הלימונים הכבושים למתכון המלא