מתכון

חמין זריז של שוקי עוף ופתיתים

חמין פיקנטי וזריז של שוקי עוף ופתיתים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חמין פיקנטי וזריז של שוקי עוף ופתיתים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

את החמין הזה לא חייבים לבשל כל הלילה – הוא מתקבל שחום ומתקתק אחרי שעתיים בלבד

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור. מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל ומטגנים 10 דקות להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.

2

מוסיפים לסיר בצלים, גזר ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים פתיתים, תפוחי אדמה, שעועית או גרגרי חומוס ותבלינים, מערבבים ומטגנים 3 דקות עד להזהבה.

3

מחזירים את השוקיים לסיר, יוצקים מרק או מים ומביאים לרתיחה.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מעבירים את הסיר המבעבע לתנור עם כיסוי ואופים שעה וחצי. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 30 דקות להשחמה.

גיוון: אפשר להחליף את הראס אל-חנות בבהראט.