מתכון

חמין שורשים וגריסי פנינה

דצמבר 2019
3 דירוגים
חמין שורשים וגריסי פנינה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
חמין שורשים וגריסי פנינה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

גריסי פנינה שמתבשלים לאט עם שורשים והעלים שלהם, זעתר ורכז רימונים - קצת כמו חמין אבל בלי להכביד על הבטן

שימו לב: משרים את גריסי הפנינה 4 שעות לפני הבישול 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות. מחממים שמן זית בסיר שטוח ורחב, מוסיפים בצלי שאלוט, שום, קולרבי, לפת ושורש סלרי וצולים מעל להבה בינונית 10 דקות. מדי פעם מערבבים.

2

מסננים גריסי פנינה ממי ההשריה ומניחים מעל הירקות שבסיר. מסדרים מעל את יתר השורשים (עם העלים) ומוסיפים את יתר החומרים. מכסים את הסיר, מנענעים אותו קלות לערבוב ומבשלים על אש בינונית כ־20 דקות. מעבירים את הסיר מכוסה לתנור ואופים שעה וחצי. במהלך האפייה בודקים: אם הנוזלים יורדים מתחת לקו האמצע של תכולת הסיר, מוסיפים עוד קצת.