מתכון

חצילים מוחמצים

דצמבר 2018
2 דירוגים
חצילים מוחמצים של הלל תווקולי מהמטבח הפרסי צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
חצילים מוחמצים של הלל תווקולי מהמטבח הפרסי צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

אפשר לבשל את החצילים בנוזלי ההחמצה ולקצר כך את התהליך - החמוצים יהיו מוכנים כבר ביום שלמחרת

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מתבלים חצילים במלח גס ומשהים כ־4 שעות בטמפרטורת החדר.

2

שוטפים היטב, מייבשים ומעבירים לצנצנת מעוקרת.

3

מרתיחים בסיר חומץ, מים, טרגון, פלפל צ'ילי ומלח. מוזגים את התערובת על החצילים. אם רוצים לקצר את זמן ההחמצה – מוסיפים את החצילים אל הסיר עם הנוזלים הרותחים ומבשלים כ־5 דקות.

4

מסירים מהאש ומעבירים לצנצנת. מצננים, אוטמים ומעבירים למקרר.

להגשה

5

פורסים את החצילים, מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים מעל שומשום, כוסברה, פלפל צ'ילי ומעט מנוזלי ההחמצה.