מתכון

חציל צלוי, חלמון צרוב וטחינה

חציל צלוי, חלמון צרוב וטחינה של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ. צילום: פטרישיה ניבן
חציל צלוי, חלמון צרוב וטחינה של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ. צילום: פטרישיה ניבן

צלייה מוציאה מחצילים את המיטב, אף שיטת בישול לא מבליטה כך את הטעמים הנהדרים שלהם

תמצית האוכל שלנו מזוקקת למנה אחת. ההשראה מגיעה מהחציל השלם החרוך הראשון שאכלנו במסעדת ארקדיה בירושלים לפני שנים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב צ'ילי ולימון ביתי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים חצילים על רשת הגריל מעל גחלים לוהטות או ישירות על הגחלים מניחים לחצילים להיחרך, מדי פעם הופכים אותם. זמן הצלייה משתנה מחציל לחציל – אתם רוצים קליפה חרוכה ומפוחמת ובשר רך מאוד.

בזמן צליית החצילים מכינים את הרוטב:

2

מערבבים את כל חומרי הרוטב למעט הפטרוזיליה.

3

טורפים טחינה ומים בקערית נפרדת וממליחים.

4

מעבירים את החצילים לצלחת הגשה ופוערים אותם כך שבשרם נחשף. מוסיפים פטרוזיליה לרוטב ומערבבים. יוצקים 1/4 מכמות הרוטב מעל כל חציל ומניחים טחינה. יוצרים מכתש קטן בטחינה בכל אחד מהחצילים בעזרת כף, ומניחים בתוכו חלמון.

5

 וצורבים את החלמונים בזהירות. לפני ההגשה יוצקים את יתר הרוטב מעל החצילים.


להכנה ללא גריל: דוקרים את החצילים במזלג בכמה מקומות וצולים בחום הגבוה ביותר בתנור, על מצב גריל. חורכים צד אחד, הופכים וחורכים צד נוסף, וכך סביב־סביב, עד שכל הקליפה חרוכה והבשר רך. חורכים את חלמון הביצה במבער או מלהיטים חלק אחורי של כף מעל להבת הגז וצורבים בעזרתה את החלמון.