מתכון

“חרב” פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת וגרגרי כוסברה

יוני 2019
2 דירוגים
"חרב" פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת וגרגירי כוסברה של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
"חרב" פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת וגרגירי כוסברה של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

“חרב” זה פשוט כינוי לשיפוד גדול ורחב, שמסעדות משתמשות בו לצליית נתחים גדולים (או סתם לאפקט רושם)

הפעם החלטתי גם אני להגיש חרב מהבשר הקלאסי והמנצח של המנגל הישראלי — הפרגית. שאבתי השראה מהגריל של דרום ארה”ב והשריתי את הפרגיות במרינדה שמזכירה את תערובת הקייג’ון הקלאסית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל חומרי המרינדה. מניחים את נתחי הפרגית במרינדה ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות ועד 24 שעות.

2

משפדים את הנתחים על שיפודים ענקיים. אפשר, כמובן, להשתמש בשיפודים רגילים במקום.

3

מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.

4

צורבים את הבשר על הגריל כ-3 דקות מכל צד. הבשר ישחיר מהר בגלל חריכת תערובת התבלינים — וזה בסדר.

5

מגישים מייד לצד טחינה.