מתכון

טאבולה דג נא של ה"טוטו"

ינואר 2020
3 דירוגים
טאבולה דג נא של ה"טוטו". צילום: דניאל לילה
טאבולה דג נא של ה"טוטו". צילום: דניאל לילה

בטאבולה הזה אין כלל בורגול, ובכל זאת כל מי שטועם מהמנה מתחבר לתחושת הרעננות החמצמצה של טאבולה טוב

סוד היוגורט הסמיך
בשנים האחרונות היוגורט הפך לפריט חובה בכל תפריט, אפילו יותר מהטחינה. אבל יש תחושה שיוגורט שמוגש במסעדות לא דומה לזה שמוכרים לנו ברשתות השיווק. לפעמים מדובר במשחקי טעם (קצת לימון או מלח), אבל הטיפול הנפוץ ביותר לו זוכה היוגורט במטבחי המסעדות הוא הסמכה, שמעניקה לו מרקם יותר דשן וקרמי. כך מכינים: יוצקים את היוגורט לתוך בד חיתול ומניחים מעל קערה כדי לנקז ממנו נוזלים. ממתינים שעה-שעתיים ואפשר גם לזרז עניינים על ידי סחיטה ידנית. היוגורט מוכן כשהוא מקבל מרקם של גבינת שמנת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטאבולה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים טאבולה

1

קולים שקדים במחבת חמה עם חמאה עד להזהבה ומצננים.

2

מערבבים את השקדים עם יתר חומרי הטאבולה, טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים

3

מורחים יוגורט על צלחת הגשה (כמו חומוס) ועורמים עליו את הטאבולה. מסדרים מעל פרוסות דג וצנוניות, מזלפים עוד קצת שמן זית ומתבלים בפלפל שאטה ומלח.