מתכון

טאבולה דג נא של ה"טוטו"

בטאבולה הזה אין כלל בורגול, ובכל זאת כל מי שטועם מהמנה מתחבר לתחושת הרעננות החמצמצה של טאבולה טוב

9,033 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
טאבולה דג נא של ה"טוטו". צילום: דניאל לילה
טאבולה דג נא של ה"טוטו". צילום: דניאל לילה

סוד היוגורט הסמיך
בשנים האחרונות היוגורט הפך לפריט חובה בכל תפריט, אפילו יותר מהטחינה. אבל יש תחושה שיוגורט שמוגש במסעדות לא דומה לזה שמוכרים לנו ברשתות השיווק. לפעמים מדובר במשחקי טעם (קצת לימון או מלח), אבל הטיפול הנפוץ ביותר לו זוכה היוגורט במטבחי המסעדות הוא הסמכה, שמעניקה לו מרקם יותר דשן וקרמי. כך מכינים: יוצקים את היוגורט לתוך בד חיתול ומניחים מעל קערה כדי לנקז ממנו נוזלים. ממתינים שעה-שעתיים ואפשר גם לזרז עניינים על ידי סחיטה ידנית. היוגורט מוכן כשהוא מקבל מרקם של גבינת שמנת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטאבולה

אופן ההכנה

מכינים טאבולה

1

קולים שקדים במחבת חמה עם חמאה עד להזהבה ומצננים.

2

מערבבים את השקדים עם יתר חומרי הטאבולה, טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים

3

מורחים יוגורט על צלחת הגשה (כמו חומוס) ועורמים עליו את הטאבולה. מסדרים מעל פרוסות דג וצנוניות, מזלפים עוד קצת שמן זית ומתבלים בפלפל שאטה ומלח.