מתכון

טאג'ין קציצות דגים ים תיכוני

דצמבר 2018
7 דירוגים
טאג'ין קציצות דגים ים תיכוני של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
טאג'ין קציצות דגים ים תיכוני של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

קציצות הדגים האלו נימוחות במיוחד בזכות האורז שנכנס אל התערובת שלהן. אפילו ילדים סרבני דגים יהנו מהקציצות האלו

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות דגים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים בקערה את הדג הטחון, עם שיני השום, כף פטרוזיליה קצוצה, הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל. מוסיפים כוס אורז מבושל ומערבבים היטב.

2

מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות דגים עגולות. מניחים במקרר לחצי שעה, על מנת שיתייצבו.

3

מחממים את תחתית הטאג'ין (או הסיר) על אש בינונית ומוסיפים את העגבניות הקצוצות.

4

מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, רסק העגבניות, שיני השום הקצוצות, הג'ינג'ר הטחון, עלי הדפנה, הפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מכסים את הטאג'ין ומאדים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

5

מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומכניסים את כדורי הדגים. מסדרים בין הדגים ומעליהם את רצועות הפלפלים האדומים. סוגרים את המכסה ומאדים חצי שעה על אש נמוכה.

6

פותחים את הטאג'ין, מזליפים 2 כפות שמן זית ומפזרים את הזיתים, כף עלי פטרוזיליה קצוצה וכמה חתיכות לימון כבוש, אם רוצים. סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 10 דקות ומגישים.