החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות דגים
לרוטב
אופן ההכנה
1
מניחים בקערה את הדג הטחון, עם שיני השום, כף פטרוזיליה קצוצה, הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל. מוסיפים כוס אורז מבושל ומערבבים היטב.
2
מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות דגים עגולות. מניחים במקרר לחצי שעה, על מנת שיתייצבו.
3
מחממים את תחתית הטאג'ין (או הסיר) על אש בינונית ומוסיפים את העגבניות הקצוצות.
4
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, רסק העגבניות, שיני השום הקצוצות, הג'ינג'ר הטחון, עלי הדפנה, הפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מכסים את הטאג'ין ומאדים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
5
מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומכניסים את כדורי הדגים. מסדרים בין הדגים ומעליהם את רצועות הפלפלים האדומים. סוגרים את המכסה ומאדים חצי שעה על אש נמוכה.
6
פותחים את הטאג'ין, מזליפים 2 כפות שמן זית ומפזרים את הזיתים, כף עלי פטרוזיליה קצוצה וכמה חתיכות לימון כבוש, אם רוצים. סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 10 דקות ומגישים.