מתכון

טאג'ין קציצות דגים ים תיכוני

קציצות הדגים האלו נימוחות במיוחד בזכות האורז שנכנס אל התערובת שלהן. אפילו ילדים סרבני דגים יהנו מהקציצות האלו

דצמבר 2018
טאג'ין קציצות דגים ים תיכוני של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
טאג'ין קציצות דגים ים תיכוני של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות דגים

לרוטב

אופן ההכנה

1

מניחים בקערה את הדג הטחון, עם שיני השום, כף פטרוזיליה קצוצה, הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל. מוסיפים כוס אורז מבושל ומערבבים היטב.

2

מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות דגים עגולות. מניחים במקרר לחצי שעה, על מנת שיתייצבו.

3

מחממים את תחתית הטאג'ין (או הסיר) על אש בינונית ומוסיפים את העגבניות הקצוצות.

4

מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, רסק העגבניות, שיני השום הקצוצות, הג'ינג'ר הטחון, עלי הדפנה, הפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מכסים את הטאג'ין ומאדים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

5

מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומכניסים את כדורי הדגים. מסדרים בין הדגים ומעליהם את רצועות הפלפלים האדומים. סוגרים את המכסה ומאדים חצי שעה על אש נמוכה.

6

פותחים את הטאג'ין, מזליפים 2 כפות שמן זית ומפזרים את הזיתים, כף עלי פטרוזיליה קצוצה וכמה חתיכות לימון כבוש, אם רוצים. סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 10 דקות ומגישים.