מתכון

טאטן בסבוסה ושסק

אפריל 2021
טאטן בסבוסה ושסק של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש
טאטן בסבוסה ושסק של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש

יוצרים קרמל במחבת ברזל מעל הגחלים, מוסיפים פירות עונתיים וסולת, מכסים את המחבת ונותנים לחום לעשות את שלו

אחרי האפייה מתקבל קינוח שנע על התפר בין הבסבוסה המקומית לטארט טאטן הצרפתי.

להכנה בתבנית או מחבת בקוטר 25 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק סולת

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים קרמל: מפזרים סוכר במחבת ברזל. מחממים מעל אש נמוכה (גחלים בהירות שהאש כבתה בהן), עד שנוצר קרמל ענברי. לא מערבבים.

2

בינתיים מכינים בצק סולת: מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה כמה דקות, עד שמתגבש בצק אחיד.

3

מפוררים גבעולי תימין מעל הקרמל ומסדרים בתוכו שסק, כשהצד החתוך פונה מטה (כלפי תחתית המחבת). מוסיפים את בצק הסולת ומפזרים לכיסוי אחיד של השסק. סוגרים את המחבת במכסה ומניחים מעל מקור החום הנמוך ביותר על הגריל או במדורה. מפזרים מעט גחלים בוערות מעל המכסה ואופים כ־1/2 שעה.

4

מרימים את המכסה ונועצים קיסם במרכז העוגה. אם הוא מגיח יבש העוגה מוכנה, ואם לא – סוגרים את המכסה, אופים 5 דקות נוספות ובודקים שוב.

5

יוצקים מעל העוגה החמה את נוזלי הבישול של השסק ומניחים בצד לכ־1/2 שעה כדי לתת לעוגה להתייצב, לספוג את הנוזלים ולהצטנן. הופכים את המחבת מעל צלחת הגשה רחבה ומגישים.