מתכון

טארט אורז עם עלי גפן, עגבניות ובמיה

מאי 2019
2 דירוגים
טארט אורז קריספי עם עלי גפן, עגבניות ובמיה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
טארט אורז קריספי עם עלי גפן, עגבניות ובמיה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

תחתית פריכה ויציבה של אורז אפוי ומתובל ועליה ירקות בצלייה מהירה. טארט מלוח למרכז שולחן או תוספת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס

לטופינג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר, מטגנים את הבצל כ־5 דקות עד שהוא מזהיב, מוסיפים שום ועלי גפן ומערבבים. מוסיפים צימוקים, בהרט ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים.

2

יוצקים את המים הרותחים לסיר, מערבבים, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים כ־15 דקות. מצננים בלי לפתוח את הסיר.

3

מחממים תנור ל־175 מעלות. כשהאורז פושר משמנים היטב תבנית עגולה, מניחים בתבנית נייר אפייה בקוטר התבנית, מניחים את האורז ומהדקים בעזרת הידיים.

4

אופים כ־20 דקות עד שהאורז זהוב ופריך.

מכינים את הטופינג

5

מחממים שמן זית במחבת, צולים עגבניות שרי עד שהן מתחילות להתפרק, מוסיפים פלפל חריף, שום, פרוסות לימון, לימון כבוש, במיה וקרעי עלי גפן. מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים קלות.

6

מניחים את תערובת הירקות על בסיס האורז ומגישים.