החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס
לטופינג
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר, מטגנים את הבצל כ־5 דקות עד שהוא מזהיב, מוסיפים שום ועלי גפן ומערבבים. מוסיפים צימוקים, בהרט ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים.
2
יוצקים את המים הרותחים לסיר, מערבבים, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים כ־15 דקות. מצננים בלי לפתוח את הסיר.
3
מחממים תנור ל־175 מעלות. כשהאורז פושר משמנים היטב תבנית עגולה, מניחים בתבנית נייר אפייה בקוטר התבנית, מניחים את האורז ומהדקים בעזרת הידיים.
4
אופים כ־20 דקות עד שהאורז זהוב ופריך.
מכינים את הטופינג
5
מחממים שמן זית במחבת, צולים עגבניות שרי עד שהן מתחילות להתפרק, מוסיפים פלפל חריף, שום, פרוסות לימון, לימון כבוש, במיה וקרעי עלי גפן. מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים קלות.
6
מניחים את תערובת הירקות על בסיס האורז ומגישים.