מתכון

טארט אורז עם עלי גפן, עגבניות ובמיה

תחתית פריכה ויציבה של אורז אפוי ומתובל ועליה ירקות בצלייה מהירה. טארט מלוח למרכז שולחן או תוספת

4,893 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
טארט אורז קריספי עם עלי גפן, עגבניות ובמיה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
טארט אורז קריספי עם עלי גפן, עגבניות ובמיה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

לטופינג

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר, מטגנים את הבצל כ־5 דקות עד שהוא מזהיב, מוסיפים שום ועלי גפן ומערבבים. מוסיפים צימוקים, בהרט ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים.

2

יוצקים את המים הרותחים לסיר, מערבבים, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים כ־15 דקות. מצננים בלי לפתוח את הסיר.

3

מחממים תנור ל־175 מעלות. כשהאורז פושר משמנים היטב תבנית עגולה, מניחים בתבנית נייר אפייה בקוטר התבנית, מניחים את האורז ומהדקים בעזרת הידיים.

4

אופים כ־20 דקות עד שהאורז זהוב ופריך.

מכינים את הטופינג

5

מחממים שמן זית במחבת, צולים עגבניות שרי עד שהן מתחילות להתפרק, מוסיפים פלפל חריף, שום, פרוסות לימון, לימון כבוש, במיה וקרעי עלי גפן. מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים קלות.

6

מניחים את תערובת הירקות על בסיס האורז ומגישים.