מתכון

טארט טטן לעצלנים

יוני 2017
1 דירוגים
טארט טטן לעצלנים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
טארט טטן לעצלנים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

מדלגים על השלבים המסורבלים של הכנת טארט טטן ומשתמשים בבסיס של עוגה בחושה, שאותו יוצקים על הפירות

אפשר להשתמש בכל פרי קשה (תפוחים, אגסים וכך הלאה). אני בחרתי בנקטרינות, שנמצאות עכשיו בשיאן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס:

לעוגה:

לשימון התבנית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנות התבנית במעט חמאה רכה.

מכינים את הבסיס:

2

יוצקים חמאה מומסת לתבנית ומפזרים סוכר בשכבה אחידה. מסדרים את פלחי השזיפים או המשמשים במעגלים ממרכז התבנית החוצה. משאירים שוליים של 2 ס"מ ללא פרי.

מכינים את העוגה ואופים :

3

מקציפים שמנת לקצפת יציבה, מכסים בניילון נצמד ומקררים. הקצפת צריכה להיות קרה במיוחד כשמוסיפים אותה לבלילת העוגה.

4

מערבבים קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה ומלח בקערה.

5

מקציפים ביצים במיקסר במהירות בינונית-גבוהה כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים עוד כ-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים מחצית מתערובת הקמח עד שהיא נבלעת בתערובת הביצים. מוסיפים את יתרת התערובת ומערבלים לתערובת אחידה.

6

מקפלים את הקצפת הקרה לתוך התערובת בהדרגה. יוצקים על הבסיס ומחליקים.

7

אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים היטב.

8

מעבירים סכין בין דפנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה.

גיוון: מפזרים לפני האפייה 1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים סביב טבעת הפרי.