מתכון

טארט ליים

אוגוסט 2019
2 דירוגים
טראט ליים של טינה מרטינוב. צילום: דניאל לילה
טראט ליים של טינה מרטינוב. צילום: דניאל לילה

מגישים את הטארט עירום - קלתית שזופה החובקת מלית צהבהבה, חלקה ובוהקת. במקום המרנג הקלאסי, מגישים לצד קצפת רכה

אפשר להחליף את הליים בלימון, אבל טינה מדגישה שהטעם לא יהיה אותו הדבר. מומלץ להגיש את הטארט לצד קצפת רכה, שמכינים ממיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית

למלית

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

1

מערבלים חמאה, סוכר, מלח וחלמון במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ומערבלים עד שמתגבש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־3 שעות.

2

מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית טארט ומרפדים את התחתית והדפנות. מסירים את עודפי הבצק. מהדקים את הבצק לתבנית ודוקרים בעזרת מזלג בכמה מקומות. מעבירים למקפיא ל־30 דקות לפחות.

3

מחממים תנור ל־160 מעלות במצב טורבו. מניחים נייר אפייה על הבצק ומפזרים מעל קטניות כמשקולת. אופים 20 דקות להזהבה, מסירים את נייר האפייה והשעועית ואופים עוד 15 דקות להזהבה. מצננים היטב.

מכינים את המלית

4

שמים מיץ ליים, סוכר וקליפות ליים בקערה. מניחים אותה על סיר עם מים רותחים (בן-מארי) ומערבבים מדי פעם עד שהסוכר נמס.

5

טורפים ביצים בקערה נפרדת ומוסיפים אותן לתערובת המיץ והסוכר בהדרגה ותוך בחישה מתמדת. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם של מלבי (כ־78 מעלות). מסירים מהכיריים ומצננים עד שהקרם חמים למגע.

6

מוסיפים חמאה ומעבדים בעזרת מוט ריסוק ידני לקרם חלק.

7

יוצקים את הקרם על הקלתית ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות ועדיף ללילה. אפשר לשמור במקפיא עד 5 ימים.

8

30 דקות לפני ההגשה מעבירים למקרר. פורסים לפרוסות דקות.