מתכון

טארט פלאן דבש

טארט עם דבש לפי מיטב מסורת החג, שיש בו שילוב בין קלאסיקה צרפתית לקרם בסגנון פורטוגלי

טארט פלאן דבש של אלדד שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: דלית רוסו
טארט פלאן דבש של אלדד שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: דלית רוסו

אפשר להכין את הטארט אפילו כמה ימים לפני הארוחה – להקפיא ולהפשיר מספר שעות לפני ההגשה.

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך

לקרם פלאן דבש

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את כל המרכיבים מלבד הביצים והקמח במיקסר עם וו גיטרה במשך 5 דקות. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים לערבל עוד דקה. מוסיפים את הקמח ומערבלים על מהירות בינונית־נמוכה עוד דקה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

2

מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ־28 ס"מ ובעובי 3־4 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה. מרפדים את התבנית והדפנות בבצק ומהדקים. מצננים כרבע שעה במקרר.

3

מחממים תנור ל־150 מעלות. מניחים על בסיס הבצק נייר אפייה ומשקולת (חומוס או שעועית) ואופים כ־20 דקות. מוציאים את המשקולת והנייר ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים את הקרם

4

מערבבים בקערה חצי מכמות החלב עם קמח עד לקבלת תערובת אחידה. מרתיחים את יתרת החלב בסיר עם קינמון. שופכים את החלב הרותח על תערובת החלב והקמח, מערבבים היטב עם מטרפה ומחזירים לסיר.

5

מבשלים את התערובת עד שהיא מסמיכה. מרתיחים סוכר, דבש ומים, מקטינים את האש ומבשלים עוד 3 דקות. שופכים את המים הרותחים על תערובת החלב ומערבבים היטב. מסירים מהאש, מסננים ומצננים. מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב.

6

מחממים תנור ל־180 מעלות. מוזגים את התערובת על בסיס הטארט ואופים כ־20 דקות עד הזהבה. מצננים מעט.