מתכון

טארט ריבת תפוחים עם מרנג אפוי

אוגוסט 2017
טארט ריבת תפוחים עם מרנג אפוי. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
טארט ריבת תפוחים עם מרנג אפוי. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הטארט הזה הוא עוגת תפוחים עם קצף ביצים, כזה שנצרב מחום התנור (או כמו שקראו לזה בספרי אפייה של פעם - מקצפת)

הטארט הזה תוכנן להיות קצת שונה, אבל עמית פרבר הסטייליסט אמר שלא תיתכן כתבה על עוגות תפוחים בלי עוגה עם קצף ביצים. החלטתי לזרום איתו — והנה התוצאה. העוגה כוללת ריבת תפוחים מאוד מוצלחת (שאת המתכון שלה תמצאו מימין), אבל אפשר גם להשתמש בריבה קנויה איכותית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית:

למרנג:

ריבת תפוחים ווניל (2 צנצנות של 1/2 ליטר):

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

שמים קמח, חמאה וסוכר בקערת מעבד מזון ומעבדים לפירורים. מוסיפים חלמונים ומעבדים לפירורים גדולים.

2

מעבירים את הפירורים למשטח עבודה ולשים מעט לקבלת כדור בצק. משטחים את הבצק בתחתית התבנית ומהדקים גם לדפנות. דוקרים בכמה מקומות בעזרת מזלג ומעבירים למקפיא ל-20 דקות לפחות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

אופים את הקלתית כ-12 דקות עד שהבצק מזהיב מאוד. מוציאים ומצננים. משאירים את התנור דולק.

מכינים מרנג:

5

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב אך לא יבש. מקפלים אינסטנט פודינג לקצף החלבונים ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ.

מרכיבים ואופים:

6

ממלאים את הקלתית בריבת תפוחים עד גובה ½1 ס"מ ומחליקים את פני הריבה בעזרת לקקן. מזלפים מעל טיפות גדולות של מרנג.

7

אופים כ-15 דקות עד שהמרנג מזהיב ומצננים.

8

שומרים את העוגה במקרר 4-3 ימים (על פני המרנג יופיעו טיפות של לחות, אבל זה עדיין טעים). מגישים בטמפ' החדר.

מתכון לריבת תפוחים ווניל: ריבה נהדרת ומלאה טעמי פרי רעננים. יש כאן יחסית מעט סוכר, ולכן כדאי לשמור את הריבה בקירור ולא יותר מחודש. אפשר להכפיל את הכמויות. שמים צלוחית ריקה במקפיא (היא תשמש אותנו בהמשך לבדיקת המוכנות של הריבה). שמים את כל חומרי הריבה בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 55-50 דקות עד שהריבה מסמיכה יפה. מדי פעם מקפים את הקצף שנוצר ומערבבים. כאשר נראה שהריבה מוכנה מניחים כפית ממנה על הצלוחית הקרה. ממתינים כמה שניות ומציירים שביל בעזרת האצבע. אם השביל נסגר מייד, סימן שיש להמשיך בבישול; אם נשאר שביל – הריבה מוכנה. מצננים את הריבה לחלוטין ומעבירים לצנצנות מעוקרות עם מכסה תואם. שומרים בקירור.