מתכון

טארט ריקוטה וצנוברים

מאי 2021
טארט ריקוטה וצנוברים של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו
טארט ריקוטה וצנוברים של שף מנה שטרום | צילום: מיכל רביבו

קלאסיקה איטלקית במיטבה. אמנם זוהי לא עוגה קלה להכנה, אך המאמץ באמת משתלם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למילוי

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד קבלת בצק חלק. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה לפחות.

2

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ בין 2 ניירות אפייה, מעבירים לתבנית פאי, מהדקים ומסירים שוליים מיותרים.

3

מחוררים את הבצק קלות באמצעות מזלג ומכניסים את התבנית למקרר ל־1/2 שעה. מחממים תנור ל־180 מעלות

מכינים את המילוי

4

מקציפים ביצים וסוכר לקרם יציב ותפוח. מוסיפים ריקוטה, חמאה וקליפות לימון ותפוז מגוררות ומערבבים.

5

יוצקים את התערובת מעל הבצק, מעבירים לתנור ואופים כ־45 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר.

מכינים את הציפוי

6

ממיסים במחבת קטנה חמאה ומטגנים צנוברים עד שהם משחימים מעט. מפזרים אותם על פני העוגה.

7

ממיסים דבש וברנדי בקערית קטנה ומברישים בזהירות את פני הטארט.

מתוך הספר "געגועים לאיטליה", הוצאה עצמית, 207 עמודים, 84 שקלים. הספר מגיע בגרסה כשרה ובגרסה לא כשרה.

געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו
געגועים לאיטליה, מנה שטרום. צילום: מיכל רביבו