מתכון

טונה סייגון

ספטמבר 2019
2 דירוגים
טונה סייגון של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
טונה סייגון של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

המנה נוצרה בהשראת טעמים מהמטבח הווייטנאמי, שמשלבים בעדינות בין חמוץ למתוק ומלוח

גם צורת ההגשה מתכתבת עם האסתטיקה של מנות ממטבחי דרום מזרח אסיה: סירות חסה קטנות ממולאות בדג טרי עם סלט חמצמצץ של שאלוטס וטבסקו ופירורי פנקו פריכים. את סירות החסה אוכלים בביס אחד, כך שכל המרקמים והטעמים מתפוצצים בפה. בתחילת הדרך יחיאל הגיש את הסירות על קרח (על תקן אויסטרים כשרים), אבל בהמשך בנה למנה מתקן ייעודי.

סלט קליפורניה משהו בין סלט קצוץ קטן-קטן לצ’ימיצ’ורי, שיחיאל מכין מטבסקו ירוק, שאלוטס, סלרי וליים ומתבל בסויה. התוצאה: פצצת מליחות וחמיצות שמשדרגת כל מנת דג נא. מכינים ממש לפני ההגשה כדי לשמור על הקראנצ’יות. אם אין ברירה, אפשר להכין כמה שעות מראש, לכסות בשמן ניטראלי ולסנן לפני ההגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט קליפורניה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים פנקו במחבת יבשה 3-2 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה.

מכינים סלט קליפורניה

2

קוצצים דק פלפל, שאלוטס וסלרי ומעבירים לקערה.

3

מוסיפים טבסקו, מיץ ליים וסויה, מערבבים ומגישים. אם לא מגישים מייד, מכסים בשמן קנולה.

מרכיבים את סירות החסה

4

מניחים בכל עלה חסה פרוסת טונה וכפית מסלט הקליפורניה ומפזרים 1/2 כפית פנקו מעל.

5

מגישים מייד, לפני שהפירורים סופגים נוזלים ומאבדים מפריכותם.