מתכון

טונה צרובה על סלט ירוקים

מנת דג מרשימה אבל גם קלילה ומרעננת, על הרבה ירוקים

ינואר 2023
טונה צרובה בציפוי שומשום שחור על סלט ירוקים של אבי שטייניץ. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
טונה צרובה בציפוי שומשום שחור על סלט ירוקים של אבי שטייניץ. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטונה:

לסלט:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מתחילים להכין את הטונה לפחות שעתיים לפני ההגשה: מערבבים סויה עם סילאן. מושחים את הטונה בתערובת ומניחים במקרר למשך שעה.

2

מערבבים שומשום עם קצח וטובלים את הנתח בתערובת. מהדקים את הציפוי היטב.

3

מחממים שמן זית ושמן שומשום במחבת וצורבים את הטונה על להבה בינונית דקה-שתיים מכל צד עד שהציפוי משחים מעט. מחזירים למקרר למשך שעה, כדי להקל על הפריסה.

4

מכינים את הטורטייה והירקות הירוקים: מחממים שמן לטיגון עמוק. חותכים טורטייה לרצועות דקיקות ומטגנים בשמן החם כ 15 שניות להשחמה קלה. מוציאים בכף מחוררת או במסננת ומעבירים לנייר סופג.

5

חולטים שעועית, אספרגוס ואפונת שלג במי מלח רותחים כ 3 דקות. מוציאים, מעבירים למי קרח ומסננים.

6

מערבבים את הירוקים החלוטים בקערה ומתבלים בטריאקי וצ’ילי. מוסיפים באק צ’וי, כוסברה ובצל ירוק.

7

פורסים את הטונה לפרוסות בעובי כ 1/2 ס”מ.

8

מניחים סלט בכל צלחת, מעליו מסדרים כמה רצועות טורטייה מטוגנות ו 4-3 פרוסות טונה ומזלפים מעט טריאקי-תפוז.