.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטונה:
לסלט:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מתחילים להכין את הטונה לפחות שעתיים לפני ההגשה: מערבבים סויה עם סילאן. מושחים את הטונה בתערובת ומניחים במקרר למשך שעה.
2
מערבבים שומשום עם קצח וטובלים את הנתח בתערובת. מהדקים את הציפוי היטב.
3
מחממים שמן זית ושמן שומשום במחבת וצורבים את הטונה על להבה בינונית דקה-שתיים מכל צד עד שהציפוי משחים מעט. מחזירים למקרר למשך שעה, כדי להקל על הפריסה.
4
מכינים את הטורטייה והירקות הירוקים: מחממים שמן לטיגון עמוק. חותכים טורטייה לרצועות דקיקות ומטגנים בשמן החם כ 15 שניות להשחמה קלה. מוציאים בכף מחוררת או במסננת ומעבירים לנייר סופג.
5
חולטים שעועית, אספרגוס ואפונת שלג במי מלח רותחים כ 3 דקות. מוציאים, מעבירים למי קרח ומסננים.
6
מערבבים את הירוקים החלוטים בקערה ומתבלים בטריאקי וצ’ילי. מוסיפים באק צ’וי, כוסברה ובצל ירוק.
7
פורסים את הטונה לפרוסות בעובי כ 1/2 ס”מ.
8
מניחים סלט בכל צלחת, מעליו מסדרים כמה רצועות טורטייה מטוגנות ו 4-3 פרוסות טונה ומזלפים מעט טריאקי-תפוז.