מתכון

טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים

השידוך בין ענבים לעלי גפן טריים וחמצמצים הוא מופלא. כאן הפכתי אותו למנה ראשונה קלילה ומלאה בטעמים ים תיכוניים

יוני 2021
  • טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
  • טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו עטוף בעלי גפן עם ענבים צלויים של רינת צדוק | צילום: שני בריל | סטיילינג: עינב רייכנר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

חולטים עלי גפן 30 שניות בקערת מים רותחים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח לעצירת החליטה. מסננים ומניחים בצד. אם משתמשים בעלי גפן משומרים, שוטפים אותם היטב ומסננים.

2

מחממים תנור ל־ 180 מעלות.

3

מערבבים שמן זית, מלח, פלפל שחור ודבש ענבים ומושחים בתערובת את אצבעות הטופו.

4

מניחים עלה גפן על קרש חיתוך או משטח עבודה כשהצד החלק שלו פונה כלפי מטה. מניחים אצבע טופו בשליש התחתון (הקרוב אלינו) של עלה הגפן. מקפלים את השוליים הימניים והשוליים השמאליים של עלה הגפן מעל הטופו, ומגלגלים אותו מאיתנו והלאה. ממלאים באותה צורה את יתר עלי הגפן.

מכינים את הרוטב

5

מערבבים שמן זית, שום, זעתר, עגבנייה, מים וקליפת לימון ויוצקים לסיר שטוח שמתאים לתנור בקוטר 18 ־ 20 ס"מ (או לתבנית באותו קוטר). מסדרים מעל הרוטב את הממולאים ומניחים מעליהם אשכולות ענבים. מתבלים במלח ופלפל וטבעות צ'ילי ומזלפים מעל את יתר שמן הזית.

6

מכסים את הסיר או התבנית וצולים בתנור15 דקות. מעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות ומעבירים למצב גריל. מסירים את הכיסוי וצולים 3 דקות נוספות, עד שהענבים נחרכים מעט ומגירים עסיס מתוק. מגישים מיד.