מתכון

טילון מסקרפונה-בננה

אפשר להגיש מהמקרר או להקפיא ולטבול בשוקולד מומס

נובמבר 2021
טילון מסקרפונה-בננה של קייטרינג גרציא. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
טילון מסקרפונה-בננה של קייטרינג גרציא. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

מעצבים את הטילונים כשהטווילים עדיין חמימים וגמישים.

מומלץ להצטייד בקונוס מתכת, בסילפאט (יריעת סיליקון) ובפורמה בקוטר 10 ס“מ (הכל תמצאו בחנויות אפייה).

אם אין קונוס, יוצרים גלילים (כמו קנולי) על מערוך דק. ואם אין סילפאט, משתמשים בנייר אפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטוויל הדרים

לקרם מסקרפונה

לעיטור

אופן ההכנה

מכינים טוויל הדרים

1

מערבלים חמאה ואבקת סוכר לקרם אחיד במערבל עם וו גיטרה. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול ומערבלים לקרם חלק.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות.

3

מניחים רינגים בקוטר 10 ס“מ על משטח סיליקון שמונח בתבנית אפייה ומורחים בכל אחד שכבה דקה של קרם. בתבנית אפייה סטנדרטית נכנסים 8-6 עיגולי קרם.

4

אופים 15-10 דקות עד הזהבה. רצוי לאפות עד 2 תבניות במקביל, כדי שהטווילים לא יצטננו ויאבדו את הגמישות שלהם.

5

מצננים את הטווילים מעט. כשהם עדיין חמימים וגמישים, מגלגלים אותם לצורת טילון על קונוס מתכת. יש לעבוד בזריזות, כדי שהטווילים האחרים לא יצטננו ויתקשו. אם הם מתקררים, אפשר להכניס לדקה נוספת לתנור החם, כדי להשיב להם את הגמישות. אם מכינים מראש, שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר יומיים-שלושה או במקפיא עד שלושה שבועות.

מכינים קרם מסקרפונה

6

מקציפים את כל החומרים לקרם יציב ושומרים במקרר עד ההגשה.

מרכיבים את המנה

7

מעבירים את קרם המסקרפונה לשקית זילוף וממלאים את ה“טילונים“. מקשטים בכדורי שוקולד ו/או בברס.