מתכון

טפיוקה בציר עוף עם בייקון קראנצ'י

לטפיוקה יכולת מופלאה לספוג טעם. לרוב פוגשים אותה בקינוחים, אבל כאן משרים אותה בציר עוף ובציר של פטריות מיובשות

ספטמבר 2019
טפיוקה בציר עוף עם בייקון קראנצ'י של רותם ניר. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: רותם ניר
טפיוקה בציר עוף עם בייקון קראנצ'י של רותם ניר. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: רותם ניר

את המתיקות שלה היא מקבלת מבייקון, שנצלה עם גלייז מתוק של דבש וחרדל (בערב החג אפשר להחליף את הבייקון בחזה אווז מעושן).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לטפיוקה

לקריספי בייקון

להגשה

אופן ההכנה

מבשלים את הטפיוקה

1

מסננים את הפטריות ופורסים אותן דק. שומרים 1/2 כוס ממי ההשריה.

2

מרתיחים סיר גדול עם 3 ליטר מים. מוסיפים טפיוקה, פלפל אנגלי, עלי דפנה ומלח ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ- 25 דקות עד שהטפיוקה נעשית שקופה עם גרגיר לבן במרכז. מסננים ושוטפים תחת מים קרים עד שהטפיוקה מפסיקה להיות דביקה. מעבירים לקערה.

3

יוצקים על הטפיוקה ציר עוף ואת מי ההשריה של הפטריות ששמרנו. מוסיפים את הפטריות ופלפל לבן ומערבבים. מעבירים למקרר ל- 20-15 דקות עד שהנוזלים נספגים בטפיוקה. בשלב זה אפשר להעביר לקופסה אטומה ולשמור במקרר עד 3 ימים.

מכינים קריספי בייקון

4

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

5

מערבבים את כל החומרים למעט הבייקון. מברישים את פרוסות הבייקון משני הצדדים בתערובת, מסדרים על רשת ומניחים מעל תבנית.

6

אופים כ- 20 דקות עד שהפרוסות משחימות. מצננים וקורעים את הפרוסות לפיסות גדולות. שומרים בקופסה אטומה עד הרכבת המנה.

מרכיבים ומגישים

7

מחממים את הטפיוקה בתוך כלי מכוסה במיקרוגל 2 דקות.

8

מעבירים לקערת הגשה, מפזרים בייקון קראנצ'י ועלי כוסברה ומגישים.