מתכון

טרטר בקר

ספטמבר 2019
1 דירוגים
טרטר בקר של גיא אריש. צילום: רן בירן
טרטר בקר של גיא אריש. צילום: רן בירן

טרטר הבקר של פרונטו קיבל במסגרת הניסיונות במטבח חיזוק אוממי מכיוון מפתיע: מי כבישת הכרוב הפכו לחלק מהמנה

כוסמת תפוחה

1 צנצנת בינונית | טבעוני | קל | ½ 8 שעות | כשר

שלושה שלבים מאוד פשוטים, גם אם ארוכים, והתוצאה היא תוספת פריכה ועשירה בטעמים אדמתיים לסלטים, מנות בשר או דג נא.

החומרים

1/2 כוס כוסמת

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

מניחים כוסמת בסיר, מוסיפים 3/4 כוס מים רותחים, מניחים לבעבע דקה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 14 דקות מסירים מהאש ומשאירים מכוסה לצינון.

מחממים תנור ל־60 מעלות. מעבירים את הכוסמת המבושלת לתבנית מרופדת נייר אפייה בשכבה אחידה ואופים 8 שעות עד שהכוסמת מתייבשת לגמרי.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכוסמת עד הזהבה. מתבלים במלח. שומרים בקופסה אטומה עד שבועיים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קוצצים את הבשר דק. אם עובדים עם דנבר קאט, קוצצים אותו כ־8 דקות עד שהנקודות השומן הלבן נעלמות ונמסות לתוך הנתח.

2

לשים את הבשר הקצוץ עם שמן זית, מיץ לימון, נוזלי כבישת כרוב, פטרוזיליה, שאלוט וחרדל לתערובת אחידה. מסדרים את הטרטר בצלחת, מפזרים מעל מלח אטלנטי וכוסמת תפוחה.